Radionica "Sremski Karlovci kao inspiracija" u subotu u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Dečja radionica "Sremski Karlovci kao inspiracija" održaće se danas, 13. aprila, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
To je prvi u nizu pratećih programa izložbe "Priča o dvoje umetnika: Ljubica Sokić i Bogdan Šuput". 
 
Delo Ljubice Sokić "Sremski Karlovci" (1950) i Bogdana Šuputa "Karlovački vinogradi" (1934) iz Spomen-zbirke potvrdiće u okviru muzejske radionice da je ovo slikovito sremsko mesto nepresušni izvor nadahnuća za umetnike. Podjednako je inspirisalo moderniste polovinom XX veka, kao što to čini i danas.
 
Radionica je predviđena za decu od 6 do 12 godina. Održaće se od 13h do 14:30h, a ulaz je slobodan.
 
O izložbi
 
Izložbom "Priča o dvoje umetnika: Ljubica Sokić i Bogdan Šuput", autorke Marte Đarmati, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog obeležava 105 godina od rođenja dvoje stvaralaca, kao i desetogodišnjicu smrti Ljubice Sokić. Postavka je zamišljena kao omaž ovim umetnicima, koji su pripadali predratnoj generaciji srpskih slikara. Njihovo prijateljstvo trajalo je do Šuputove tragične smrti u Novosadskoj raciji 1942. godine. Postavka obuhvata 55 umetničkih dela i neke od ličnih premeta dvoje umetnika, prikazujući njihove životne i stvaralačke paralele.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič