Izložba "Ab intestato" Lazara Rodića od utorka u KCNS

Izložba "Ab intestato" autora Lazara Rodića biće svečano otvorena u utorak, 16. aprila u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
Izložba "Ab intestato" Lazara Rodića od utorka u KCNS
Foto: 021
O izložbi:
 
"'Ab intestato'" (lat. bez testamenta) kao koncept je primarni fokus rada, zasnovan je na istraživanju istorije moje porodice kao i na sjećanje iz ranog djetinjstva. Porodica je centar interesovanja za moje radove, a umjetnost sredstvo pomoću kojeg u obliku slika, ready-made, performansa i sličnih vrsta medija reflektujem svoj stav ili odnos prema porodici. Sljedeći radovi izravno pokazuju svoju vizuelnu i konceptualnu strukturu. Suština koncepta je u intimizmu, određenim situacijama, porodici i suštinskim odnosima. Svaka slika se zasniva na konceptu slikarstva, prikazivanja, vizuelnog jezika, pikturalnosti, vizuelne naracije i slikovnih simbola. Koncept slikarstva postavljen je u središte." (autor)
 
O autoru:
 
Lazar (Dragomir) Rodić rođen je 23. maja 1991. godine u Drvaru. Srednju građevinsku školu završio u Banjaluci. Osnovne studije završio 2015. godine, a 2018. godine završio master na Akademiji umetnosti Univerziteta u Banjaluci, smer Slikarstvo, u klasi Vese Sovilja. Radio je godinu dana kao profesor likovne kulture u školi za decu sa posebnim potrebama, gde je stekao pripravnički staž i položio stručni ispit. Pet meseci radio je u SAD preko studentskog programa Work And Travel. Zaposlen je u firmi za 3D modelovanje i dizajn, 3D Doob Labs u Banjoj Luci.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 5. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič