Plesna trupa "M Studio" gostuje 23. aprila u Novosadskom pozorištu

Plesna trupa "M Studio" iz Svetog Đorđa u Rumuniji gostovaće 23. aprila u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz sa predstavom "Lift - boys will be boys".
Koreograf, reditelj, kao i autor muzike je Ferenc Feher. Plesači su: Zoltan Deak, Laslo Sekrenješ i Atila Vereš Nađ.
 
Lift je najmanji prostor u kojem možemo stajati tik jedan uz drugog, a da ne stupimo u kontakt. Lift je stalno u pokretu. Može da se kreće gore i dole, međutim, ako se zaglavi, svašta može da se desi. 
 
Ferenc Feher, igrač i koreograf iz Budimpešte, dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Njegova nezavisnost od raznih plesnih škola, akrobatske sposobnosti, virtuoznost i kreativnost, fizička snaga i sugestivnost čine ga jednim od najzanimljivijih likova mađarske plesne scene. 
 
"M Studio" je nastao 2015. godine u Svetom Đorđu. Bave se teatrom pokreta i njihov stil ih čini unikatnim u Rumuniji. Govore o svetu na veoma svojstven način kroz savremeni ples, fizički teatar, lirsko pozorište, vizualnost i prozu.
 
Izvodi iz kritika
 
Žofi Serda
"Trojica elegantno obučenih biznismena se voze u liftu. Vidimo sliku koju pokazuju u javnosti kroz koju, međutim, izbijaju njihove frustracije i svi sitni mračni detalji njihove duše. Oni deluju mirno, ali je jasno da ih iznutra izjedaju stres i nervoza. Trojica plesača uopšte nemaju lak zadatak u minijaturnom prostoru od 2x2 metara u kojem moraju da otplešu svoje koreografije."  
 
Aniko Varga
"Trojica plesača ulaze u minijaturni prostor – tako počinje ovo intenzivno putovanje. Kako bi predstava bila što napetija koreograf koristi skučen prostor, nagle promene svetla i filmske rezove ubrzavajući na taj način vreme i šireći prostor. U jednom trenutku vidimo trojicu razigranih dečaka dok su u drugom trenu pred nama umorni odrasli ljudi koji čačkaju svoje telefone."
  • lajavko

    16.04.2019 17:49
    Bila bi fora da nastupaju u Studiu M.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".