Predstava "Ana-impresije" Đačke scene "Šarene iskrice" 27. aprila

Premijera predstave "Ana - impresije" Đačke scene "Šarene iskrice" biće održana u subotu, 27. aprila, u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz.
Đačka scena "Šarene iskrice" u martu je proslavila 23 godine rada. Okuplja mlade, sklone umetnosti, i omogućava im da pokažu svoj talenat. Sa decom i omladincima rade diplomirani glumci, reditelji, koreografi i muzičari, najviše glumci Novosadskog pozorišta.
 
Do sada su "Šarene iskrice" dobile više od 20 nagrada – glumačkih, rediteljskih, za scenski pokret - na takmičenjima amatera u zemlji, kao i u Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj.
 
Terezia Figura, voditeljka ove scene i glumica Novosadskog pozorišta, kaže da su se ove godine bavili temom Ane Frank, a 90. godišnjica njenog rođenja je prilika da se govori o istorijski značajnim pojedincima, herojima koji bi trebalo da budu od izuzetne važnosti u životima današnjih omladinaca:
 
"Upravo zato smo se odlučili da njene impresije iz dnevnika pretočimo u neverbalnu predstavu, moderan izraz, koji je blizak današnjim mladima, da kroz pokret pokažu situacije, emocije i na taj način prikažemo okrutnosti koje su se dešavale u istoriji, naročito za vreme Drugog svetskog rata. Reditelj je Ištvan Kereši, takođe glumac Novosadskog pozorišta. Sa izuzetnom motivisanošću Kereši je istraživao i nalazio najbolja metodološka rešenja da približi fenomen Ane Frank akterima ove predstave i izvuče njihov maksimum u scenskom izrazu. Mi na Đačkoj sceni verujemo da je tema Ane Frank važna jer, razumevajući njen život, mladi mogu na svoj način da nađu svoj stav, svoj glas u društvu, baš upravo uz pomoć ove predstave. Ovo nije samo biografija jedne heroine, nego stvaranje novih heroja i heroina za našu budućnost."
 
Predstava se igra od 19 časova, na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič