VIDEO: Filmovi "Arktik" i "Voljeni" od 18. do 24. aprila u KCNS

Filmovi "Arktik" i "Voljeni" biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 18. do 24. aprila.
Od 19h - "Arktik" / "Arctic", Iceland, 2017, 97’
 
Režija: Joe Penna
Scenario: Joe Penna, Ryan Morrison
Uloge: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir
 
Čovek je ostao zarobljen na Arktiku nakon avionske nesreće i mora da odluči da li da ostane u relativnoj sigurnosti improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u nadi da će uspeti da se spase.
 
Preživljavanje je ovde prikazano kao brutalno iskustvo, baš kakvo je ono i u stvarnosti. Jedan od najboljih ikad snimljenih filmova o opstanku i preživljavanju. Na festivalu u Kanu film je doživeo velike ovacije.
 
 
Od 21h - "Voljeni" / "Benzinho", Brazil, Urugvaj, Nemačka, 2018, 95 min.
 
Režija: Gustavo Pizzi
Scenario: Gustavo Pizzi, Karine Teles
Uloge: Karine Teles, Otávio Müller, Adriana Esteves, ...
Gramado Film Festival 2018:  Winner Audience Award Brazilian Competition Gustavo Pizzi, Best Actress Karine Teles, Best Supporting Actress Adriana Esteves, Kikito Critics Prize
Málaga Film Festival 2018: Winner Feroz Puerta Oscura Award Gustavo Pizzi, Golden Biznaga Best Iberoamerican Film Gustavo Pizzi; Winner Silver Biznaga Special Critics Award Gustavo Pizzi 
Sundance Film Festival 2018 - Nominee Grand Jury Prize
 
Irena živi u trošnoj kući u Petropolisu, predgrađu Rijo de Žaneira, sa mužem i četvoricom sinova. Kada se sinu tinejdžeru, lokalnoj rukometnoj zvezdi, ukaže prilika za profesionalnu karijeru u Nemačkoj, Irenina porodica ima samo nekoliko nedelja da se pripremi za njegov odlazak, a ona sama isto toliko vremena da prevaziđe svoju anksioznost. Iako je njegov odlazak preveliki šok za nju, ona ga u isto vreme posmatra i kao priliku da sebe opet vidi i kao ženu, a ne samo majku. Stiče srednjoškolsku diplomu, pronalazi nov posao i pravi planove za novi porodični dom. Kako ona počinje da cveta, tako i stvari za njenu porodicu počinju da izgledaju mnogo bolje. 
 
U filmu punom topline, ona shvata da, kad se jedna vrata zatvore, druga počnu da se otvaraju i da je budućnost svetla sve dok se drže zajedno na okupu. Uprkos svemu...
 
 
Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni KCNS-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič