Izložba slika "Putevima predaka II" od danas u Muzeju Vojvodine

Izložba slika "Putevima predaka II" biće otvorena danas, 23. aprila u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Izložba slika "Putevima predaka II" od danas u Muzeju Vojvodine
Foto: 021
Na izložbi će biti predstavljene slike koje su nastale na istoimenoj likovnoj koloniji održanoj u oktobru 2018. godine na Popovici. 
 
U ambijentu Fruške gore oslikani su predeli srpskih krajeva, znamenitosti, događaji i ličnosti iz naše istorije, ali i stradanja srpskog naroda.
 
Pored novosadskih slikara, na ovoj likovnoj koloniji su učestvovali i slikari iz Banja Luke, Prijedora, Drvara, Knina, Beograda  - Stanko Rodić, Una Lakić, Nikola Kašterović, Ljubiša Pušac, Dragan Miličić, Dunja Nedeljković, Snežana Mandić, Aleksandar Vučenović, Anika Kunjadić, Stojan Božić, Gordan Aradski, Dragana Stojičić i Marko Gaćeša. 
 
Ozložba će biti otvorena u 19 časova.
 
Događaj organizuje udruženje Srpski krajevi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič