O knjizi "Prečanski Srbi Velikom ratu 1914-1918" u sredu u Prometeju

Knjiga "Prečanski Srbi Velikom ratu 1914-1918" biće predstavljeno u sredu, 24. aprila u IK Prometej, u Ulici Svetozara Miletića 16.
U pitanju je originalno delo srpskih naučnika o ulozi Srba u raspadu Austro-Ugarske. Ova monografija, napisana je vek od raspada Dvojne monarhije i stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Mnogobrojni događaji, podaci o raseljenim, interniranim, proteranim Srbima, o njihovom učešću u austrougarskoj vojsci ili ciljevi ratne politike Dunavske monarhije, tumačeni su često na osnovu sećanja pojedinaca ili naknadnih interpretacija u dnevno-političkom kontekstu. Istorijski izvori i arhivska građa u velikoj meri su pomogli da sada može da se jasno i precizno sagleda puna sliku Austro-Ugarske u Velikom ratu i posebno Srba u okvirima ove multinacionalne carevine.
 
Promocija će početi u podne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič