Izložba "Apstraktni ideal" Kevina Džeroma od petka u MSUV

Izložba "Apstraktni ideal" Kevina Džeroma biće otvorena u petak, 24. maja, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37.
Kustos izložbe je Greg de Kjur, dok je kustoskinja iz MSUV Mirjana Dušić.
 
O izložbi:
 
Nakon prezentacije filmskih radova Kevina Džeroma Eversona 2017. godine u galeriji Tejt Modern u Londonu, iscrpnog preseka karijere 2018. u Harvardskom filmskom arhivu i retrospektive u pariskom Centru Pompidu u martu ove godine, kao deo festivala Cinéma du réel, ovaj uticajni američki umetnik dolazi, na vrhuncu svoje karijere, u Muzej savremene umetnosti Vojvodine, na samostalnu izložbu svojih radova. Galerijska izložba obuhvata digitalne projekcije, u obliku instalacija, kratkih filmova Kevina Džeroma Eversona snimljenih na 16mm, kao i njegov osmočasovni magnum-opus Park Lanes.
 
O umetniku:
 
Kevin Džerom Everson jedan je od najznačajnijih i najproduktivnijih filmskih umetnika danas, sa više od 150 filmova i video-radova. Eversonov stil prepoznaje se odmah - u odsustvu stila, u redukciji i pročišćenju stila. Možemo to nazvati antiestetikom, isticanjem u prvi plan postupaka i detalja iz svakodnevice - ali je najvažnije da Everson konstantno istražuje društvene i kulturne uslove u kojima žive američki crnci u 21. veku.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 24. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič