Klavirski resital u četvrtak u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Klavirski resital pijaniste Vojislava Perućice održaće se u četvrtak, 16. maja, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Klavirski resital u četvrtak u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog
Foto: Pixabay
Predstaviće dela kompozitora zastupljenih u kolekciji ploča Pavla Beljanskog, koju je ovaj pasionirani ljubitelj umetnosti godinama uobličavao.
 
Vojislav Perućica (Beograd, 1984) diplomirao je na Fakultetu za muzičku umetnost Univerziteta u Torontu, a master studije je završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Među mnogobrojnim nastupima, beleži zapažena izvođenja sa Toronto Woodwinds kvartetom u Royal Ontario muzeju i nastup u okviru grupe od 20 pijanista koja je u Rimu održala koncert sa 10 koncertnih klavira na sceni. 
 
Dobitnik je Prve specijalne nagrade na Internacionalnom evropskom konkursu za mlade muzičare u Italiji, kao i nekoliko priznanja na festivalima u Kanadi. Bavi se pedagoškim radom.
 
Koncert, u okviru manifestacije Muzeji za 10, počinje u 20 časova.
 
Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič