Program Evropske noći muzeja u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, u subotu, 18. maja, na Međunarodni dan muzeja, učenici škole "Bogdan Šuput" slikaće na Trgu galerija, crtaće i mališani, a biće izvedene lutkarske predstave i pozorište senki.
Subota, 18. maj
Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja
Radno vreme: 10–24 časa
 
17 časova
Dela iz/van muzeja, kreativna radionica sa umetnicom Aleksandrom Rešnjak Pešić i đacima Škole "Bogdan Šuput". Kreativnoj radionici na Trgu galerija sa nekadašnjom učenicom škole za dizajn, danas afirmisanom umetnicom, uključiće se i sadašnji đaci. Na parkingu ispred muzeja naslikaće svoje radove po uzoru na odabrana umetnička dela iz izložbene postavke.
 
18–24 časa
Otvoreni atelje, postavka i radionica
Nadrealni prostori, imersivna virtuelna realnost (VR) – autor rada Dejan Lang
 
19 časova
Dela za muzej: Umetnička škola – u svetu ateljea, dečja radionica
Inspirisana pričom o dvoje čuvenih umetnika Ljubici Sokić i Bodanu Šuputu, deca će crtati u okruženju izložbe njihovih radova stvarajući nova dela – za muzej.
 
20 časova
Lutkarske predstave i pozorište senki
Studenti Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i ove godine u okviru ispitnih priprema imaju zadatak da pred publikom izvedu nekoliko bajkovitih lutkarskih predstava, ali i pozorište senki.
 
18–24 časa
Noć knjiga i suvenira
 
Nedelja, 19. maj
 
12–18 časova
Stalna postavka i aktuelna izložba "Priča o dvoje umetnika: Ljubica Sokić i Bogdan Šuput". U sklopu izložbe biće dostupna i postavka radova učenika Škole za dizajn "Bogdan Šuput".
 
Do 19. maja ulaz u Spomen-zbirku Pavla Beljanskog je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič