Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Predavanje "Istorija dizajna u Vojvodini (1945-1985)" održaće se, u četvrtak, 23. maja, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
Foto: 021.rs
Kroz dizajnersku baštinu Vojvodine prisutne će voditi Vojislav Terzić, doajen jugoslovenskog dizajna, a predavanje počinje u 18:30h. Moderator je dr Zdravko Rajčetić, teoretičar umetnosti i medija.
 
Ovo predavanje će otkriti duh prohujalog vremena, koje je bilo protkano entuzijazmom i kreativnim zanosom posleratne generacije domaćih stvaralaca. Kao jedan od retkih preostalih svedoka i aktivnih učesnika, Vojislav Terzić će publiku odvesti na same početke formiranja ove struke na našem prostoru, a onda i provesti kroz gotovo sve bitnije etape njenog razvoja. 
 
Takođe u četvrtak, od 10:30h, biće održana radionica "Dizajniranje ambalaže za prehrambene proizvode". 
 
Predavač je Nenad S. Lazić, grafički dizajner i profesor likovne umetnosti.
 
Radionica i predavanje deo su projekta "Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini (1945 -1985)". Projekat ima za cilj promociju primera dizajnerske baštine sa područja Vojvodine koji se vremenski podudaraju sa periodom stvaranja umetnika čija su dela zastupljena u Poklon zbirci.
 
Poklon zbirka Rajka Mamuzića nalazi se u Vase Stajića 1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič