Otvaranje izložbe fotografija o Bostonu u petak u Američkom kutku

Izložba fotografija "Boston" biće otvorena u petak, 31. maja u Američkom kutku, Kej žrtava racije 2b.
Autorka izložbe je profesorka Marija Jovanović Beljanski, koja se fotografijom bavi od svoje trinaeste godine. Najčešće su to putokazi i život na ulicama mnogih gradova koje je obišla na svim kontinentima, ali ono što je upečatljivo i prepoznatljivo za ovu umetnicu jesu njeni portreti. 
 
Do ove izložbe došlo je, može se reći, slučajno. U Bostonu prošle godine dok je Marijin muž trčao na čuvenom Bostonskom maratonu, ona je fotkala i istraživala ovaj čarobni grad. Ono što je nju oduševilo u Bostonu jesu ljubazni ljudi i neverovatan osećaj na svakom koraku istorijske važnosti toga grada za celu Ameriku.
 
Ovo je njena druga samostalna izložba u Novom Sadu. Prethodna se zvala "Moji đaci", gde je profesorka na portretima njenih učenika iz Karlovačke gimnazije dočarala čak i koliko voli svoj "glavni" posao.
 
Izložba humanitarnog karaktera. Sav novac od kupovine fotografija biće poklonjen deci sa daunovim sindromom u Domu u Veterniku.
 
Atmosferu će upotpuniti nastup Dj Jazzysad.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič