Koncert podrške Katarini Strahinjić narednog petka na Spensu

Koncert podrške za ambasadora interkulturalnosti održaće se u petak, 7. juna u Teatronu Spensa.
Reč je o koncertu podrške devojčici Katarini Strahinjić, koja je na konkursu Interkulture i svetske mreže AFS izabrana za učešće u ovom programu.
 
"Katarinu su, kao kandidata, izdvojili motivacija i izuzetna spremnost na učešće u programu. Program razmene traje jednu godinu. Podrazumeva pohađanje škole i život sa porodicom domaćinom i učešće na seminarima za mlade na temu interkulturalnog učenja. Ovakvi programi razmene imaju šezdesetogodišnju tradiciju u svetu", navode organizatori.
 
Katarina Strahinić je još od malih nogu pokazivala sklonosti ka scenskom nastupu.
 
"Ovo je njena misija, i prilika da našu kulturu predstavi svetu jer će istovremeno sarađivati sa mladima iz raznih zemalja sveta. U toku njenog boravka na razmeni i po njenom povratku njena je obaveza i čast da o svom iskustvu i saznanjima izveštava. Ona u ovom slučaju predstavlja 'mladog ambasadora kulture'. Interkulturalni program razmene pismom podrške daje priliku svima bez obzira na materijalno stanje. Ovakve manifestacije podrške uobičajene su u svetu i mladi mogu da predstave svoje ideje, planove i ambicije i dobiju podršku kako javnosti tako i privrede. Katarini je potrebno da prikupi sredstva, kako bi mogla da obezbedi makar deo iznosa koji treba da plati za program razmene. Ovo je koncert podrške jer pomažemo jednom detetu da ostvari svoje snove i da istovremeno da svoj doprinos široj zajednici", navodi se u pozivu.
 
Koncert počinje u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič