Eko festival "Zvezdani triatlon" naredne subote na Popovici

"Zvezdani triatlon 2019", prvi eko festival u Srbiji i regionu posvećen problemu svetlosnog zagađenja životne sredine, održaće se u subotu, 8. juna na Popovici.
Nevladina organizacija "Carpe Noctem" je idejni tvorac događaja, ali u organizaciji učestvuje više neprofitnih udruženja: DMI "Branislav Bukurov", Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, NIDSBE "Josif Pančić", ADNOS i Udruženje prijatelja prirode "Gorski Smeško".
 
Vreme i mesto:
 
  • od 20h do 02h, "Gorski Smeško", Popovica, Fruška gora
 
Program festivala je napravljen na osnovu tri oblasti: Priroda, Svemir i Kultura i umetnost. Učesnici su već imali prilike da okuse šetnju u noćnim uslovima i teleskopima posmatraju nebeska tela 18. maja, kada je prvobitno bio isplaniran događaj, no usled vremenskih uslova ostatak programa je pomeren na 8. jun. 
 
Tada posetioce očekuju sledeće aktivnosti:
 
• Predavanje profesorice dr Snežane Tovilović "Štrudla s mRakom" o našim opravdanim, ali i iracionalnim strahovima i fobijama o tame
 
• Afro rumba ples uz vatru
 
• "Logorovanje sa naučnicima", gde će studenti biologije, psihologije i fizike oko logorskih vatri uz tihu pozadinsku muziku pričati sa učesnicima o više različitih tema. U ovoj sekciji će i naša najpoznatija regionalna astrofizičarka, prof. Tijana Prodanović, pričati o temama "iz svemira" u nešto opuštenijim uslovima
 
• Za kraj ostaje svirka jazz banda "Đorđe Obradović Trio".
 
Ulaz je besplatan, a više saznajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič