Predstavljanje monografije "Milan Kešelj" u sredu u Muzeju Vojvodine

Monografija "Milan Kešelj" biće predstavljena u sredu, 5. juna u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Na promociji će govoriti: Dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, Aleksander Basin, likovni kritičar, Dušan Todorović, slikar, Mile Ignjatović, istoričar umetnosti i Mirko Štark, predsednik hora Jevrejske opštine Novi Sad Hašira.
 
U toku promocije biće emitovan i dokumentarni film "Milan Kešelj", autora Željka Savića, a u umetničkom delu programa nastupiće Loran Prokopić.
 
Monografija slikara Milana Kešelja nastala je kao kruna njegove bogate, dugogodišnje umetničke karijere sadrži reprodukcije radova od najranijih početaka u Školi za primenjenu umetnost u Novom Sadu, pa do poslednje izložbe u Nacionalnoj galeriji u Beogradu. Opisuje umetnički, ali i turbulentan životni put, kao i momente iz ličnog i porodičnog života. Koncipirana je po zamisli samog umetnika, koji nije doživeo da je vidi odštampanu, ali su je za njega završili ljudi koji su ga cenili i voleli.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič