Predstava "Ričard III" Aleksandra Popovskog 27. juna otvara Šekspir festival

Šekspir festival, šesti po redu, održaće se od 27. juna do 3. jula, u Vili Stanković u Čortanovcima.
Festival 27. juna otvara predstava "Ričard III" u režiji Aleksandra Popovskog i izvođenju Gradskog dramskog kazališta Gavella (Zagreb, Hrvatska), a biće izvedena na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta. Početak predstave je u 19:30 časova.
 
Detaljan program možete pronaći OVDE.
 
Internacionalni pozorišni festival osnovan 2014. godine. Program festivala čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela. 
 
Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme.
 
Osnivanje Šekspir festivala u Srbiji inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave "Henri VI" u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine. Pored želje da publici otkrije Šekspira na nov način, Nikita Milivojević  je bio vođen idejom da se Vila Stanković - izuzetan prostor zatvoren za javnost u Srbiji, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič