Promocija knjige "Život s idi(j)otima" u utorak u Svilari

Promocija knjige "Život s idi(j)otima", autora Nenada Marijanovića, poznatijeg pod imenom dr Fric, održaće se u utorak, 18. juna, u Kulturnoj stanici Svilara.
Učesnici promocije su:
 
- Nenad Marijanović, dr Fric, autor knjige, 
- Željko Čačija, moderator,
- Sandra Rančić, osnivač festivala muzičkog dokumentarnog filma "Dok'n'ritam",
- Petar Janjatović, izdavač Dallas Records-a i
- Obrad Škrbić, v.d. direktora Studentskog kulturnog centra Novi Sad
 
"Život sa Idi(j)otima" treća je knjiga Nenada Marjanovića dr Frica, bivšeg basiste pulskog pank benda KUD Idijoti, u izdanju Dallas Records-a. Zajedno sa kolegom, bivšim bubnjarem KUD Idijota, Diegom Bosuscom Pticom objavio je knjigu satiričnih pričica "Ukrudbene pojebnice", a samostalno "Vrajžu makinu", sažetak kolumni objavljivanih u dnevnom listu "Glas Istre".
 
Marjanović je novinar i komentator istarskog portala Regional Express, urednik i voditelj satirične televizijske emisije "Sistematski pregled" i pokretač i vlasnik istarske Rock galerije. Rođen je 1964. godine u Puli.
 
O samoj knjizi, autor kaže:
 
"Knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim djelom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status diljem Balkana, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane ljevice u ovom dijelu Europe. 'Život s idi(j)otima' je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sustava, uspostavljanju novog sustava, gašenju jedne i uspostavljanju druge države. Knjiga koja je prožeta pričicama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima, priča pisana iz garderoba rock klubova, priča koja ulazi iza svijetla pozornice, priča kojom se ne bave povjesničari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno povijesni fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije."
 
Promocija će početi u 19 časova.
 
Ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".