Promocija knjige "Značenje džokera" Vladimira Pištala u utorak u KCNS

Promocija knjige Vladimira Pištala "Značenje džokera" održaće se u utorak, 18. juna u klubu "Tribina mladih".
Na promociji će, pored autora, govoriti Nenad Šaponja i Franja Petrinović.
 
Promocija će početi u 19:30 časova.
 
O autoru:
 
Vladimir Pištalo (1960) je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Među njegova najpoznatija ostvarenja spadaju poetske proze: Slikovnica, Manifesti, Čajevi Marsa / Noći, zbirke priča: Kraj veka, Vitraž u sećanju, Priče iz celog sveta i romani Milenijum u Beogradu, Venecija, Portret među maskama, Sunce ovog dana, pismo Andriću.
 
Kao prevodilac, dobio je nagradu "Miloš Đurić" za prevod poezije Čarlsa Simića. Živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na Univerzitetu u Vusteru, Masačusets.
 
O knjizi:
 
Pred čitaocima je još jedna od onih čarobnih knjiga Vladimira Pištala. U njoj su tajne "uvek zanimljivije od objašnjenja", a objašnjenja su takva da dižu tajnu na naredni nivo do koga tek treba stići. Naime, nova Pištalova knjiga, pisana u tananim registrima između eseja i priče, jeste svojevrsna knjiga u slavu smeha, koliko i eseja.
 
"Šta je esej?" pita se autor na samom početku, i odmah odgovara: "Mišljenje." A sredstvo mišljenja je smeh. Tim "najkraćim rastojanjem između ljudi" ovde se najotvorenije razotkriva logika Pištalove poetike. Smeh je čak utkan i o surovu priču o Mostaru, Pištalovom tom ličnom Makondu, i o njegovom srušenom i nanovo sagrađenom mostu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič