Autorsko vođenje kroz izložbu "Pavle Beljanski i Ivo Andrić" u četvrtak

Autorsko vođenje kroz izložbu "Pavle Beljanski i Ivo Andrić: diplomate i darodavci" sa tumačenjem na znakovnom jeziku održaće se u četvrtak, 20. juna.
Stručno tumačenje postavke u Spomen zbirci Pavla Beljanskog organizuje se povodom obeležavanja rođendana Pavla Beljanskog (rođen je 19. juna 1892. godine).
 
Godine provedene u diplomatskoj službi bile su izuzetno dragocene za diplomatu-kolekcionara Pavla Beljanskog i diplomatu-književnika Ivu Andrića. Seleći se iz jednog u drugi evropski grad, upoznavali su se sa kulturom različitih odneblja, družili se sa umetnicima, te produbljivali svoje razumevanje sveta umetnosti kojem su obojica pripadali, svako na svoj način. 
 
Od 23 autora čiji su se radovi nalazili u stanu Ive Andrića i Milice Babić, jedanaest umetnika zastupljeno je i u kolekciji Pavla Beljanskog. Sagledavanjem likovnih zbirki dve institucije, može se oživeti svet umetnosti u kojem
su dvojica diplomata, ali i zaljubljenika u snagu stvaralaštva, obitavali, te u kojem su im se putevi ukrštali s protagonistima jugoslovenske umetničke scene XX veka.
 
Autorsko vođenje počinje u 19 časova, a kroz izložbu vodi Gordana Gajić.
 
Ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič