"Šetnja kroz sećanja na bašte Novog Sada" 28. juna

U petak, 28. juna sa početkom u 17 časova, u sklopu projekta "Šetnje kroz nasleđe", UG Kreativna industrija "Viridis" organizuje drugušetnju pod nazivom "Šetnja kroz sećanja na bašte Novog Sada II".
"Šetnja kroz sećanja na bašte Novog Sada" 28. juna
Foto: Pixabay (ilustracija)
Događaj je otvoren za sve građane koji žele da se informišu o ovoj temi ili doprinesu svojim sećanjima, a deo je projekta "Pokret za urbane bašte". 
 
Mesto okupljanja i početka šetnje je trg Marije Trandafil, kod Matice srpske.
 
Organizovana šetnja je idealan način za upoznavanje urbanog baštovanstva na teritoriji Novog Sada i podizanje svesti građana o važnosti postojanja ovog tipa ozelenjavanja gradova.
 
Zainteresovani će imati priliku da obiđu nekolicinu urbanih bašti koje opstaju u širem, centralnom jezgru našeg grada i po nekoliko decenija, a o kojima se malo zna.
 
Pored svetskog trenda , ove bašte predstavljaju i istorijsko nasleđe našeg grada. U sklopu šetnje, okupljeni će imati priliku da obiđu dve urbane bašte koje egzistiraju u sklopu javnih insttucija: Francuski institut u Novom Sadu i Muzej Vojvodine, i nekoliko urbanih bašta koje se nalaze na javnim površinama Novog Sada. 
 
Urbana bašta Muzeja Vojvodine ima veoma važan istorijski karakter jer sadrži biljne vrste koje su korištene pre više hiljada godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič