Izložba slika "Infitialis" Izabele Mašić u Galeriji SULUV-a

Izložba slika "Infitialis" Izabele Mašić biće otvorena danas, 26. juna, u Galeriji SULUV-a.
Otvaranje je u 20 časova, a izložba će trajati do 5. jula.
 
O izložbi:
 
Reč infitialis je latinskog porekla i znači negativ, odbijanje i neprihvatanje. Lepotu života čini isprepletanost emocija, pozitivnih i negativnih. Čovek zaslepljen nečim negativnim ponekad ne vidi dobro u nekoj situaciji, ne vidi stvarnost kakva jeste, odbija je i ne želi da prihvati neprijatnost. Međutim, njeno postojanje nije besmisleno, emocije ove vrste ne treba da se tretiraju kao nešto loše, nego da se prihvate i cene, jer bez njih ono dobro ne bi imalo smisla. Radovi predstavljaju međusobno prisustvo ove dve krajnosti i težnju ka prihvatanju njihovog simultanog postojanja.
 
Izabela Mašić (1994) je završila osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Bosiljke Zirojević Lečić, smer slikarstvo 2017. godine. Trenutno je apsolvent na master studijama na istom fakultetu pod mentorstvom Gorana Despotovskog. Od 2014. godine je aktivno izlagala na brojnim grupnim izložbama i imala je sedam samostalnih izložbi. Dobitnica je nagrade Paleta mladih u Vrbasu, učestvovala je na rezidencijalnom programu letnje akademije likovnih umetnosti u Salsburgu, u Austriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič