Koncert pijaniste Frederika Rževskog u četvrtak

Koncert američkog kompozitora i pijaniste Frederika Rževskog biće održan u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski", u četvrtak, 27. juna.
Koncert pijaniste Frederika Rževskog u četvrtak
Foto: Pixabay
Frederik Rževski (1938) je američki kompozitor i pijanista. Studirao je kompoziciju na Harvardu i Prinstonu. Profesor je kompozicije na Kraljevskom konzervatorijumu u Liježu, gostujući profesor na Jejl univerzitetu, predavao je na Univerzitetu u Sinsinatiju, Državnom univerzitetu Njujorka, Univerzitetu u Kaliforniji, na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu, Visokoj školi za umetnost u Berlinu.
 
Osnivač je grupe kompozitora-izvođača Elettronica Viva, u Rimu, koja je bila usmerena na zajedničko stvaranje muzike, improvizaciju i istraživanja na polju elektronike. Njegova najpoznatija dela, slično njegovom životu, odlikuju smele kombinacije levih političkih činova i stavova, avangarde, eksperimenta i virtuoznosti.
 
U Novom Sadu Frederik Rževski izvešće premijerno osam nokturna, komponovanih prošle godine.
 
Koncert počinje u 21 sat. 
 
Ulaz je slobodan. Organizatori skreću pažnju da je kapacitet prostora ograničen na 50 stolica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič