Otvorena vrata "Zašto suđenja dugo traju?" sutra u novosadskom sudu

Tematska otvorena vrata "Zašto suđenja dugo traju?" održaće se u utorak, 2. jula, u maloj sali Osnovnog suda u Novom Sadu.
Otvorena vrata "Zašto suđenja dugo traju?" sutra u novosadskom sudu
Foto: 021.rs
Uvod u ovu temu daće prva zamenica predsednice Osnovnog suda u Novom Sadu Tatjana Pakledinac. O glavnim izazovima srpskog pravosuđa govoriće sudija Osnovnog suda Biljana Lepotić, o aktivnosti državnih organa na rešavanju dugotrajnih postupaka pričaće sudija Osnovnog suda Milan Knežević.
 
O tome kako civilno društvo pomaže građanima govoriće Sofija Mandić iz Centra za pravosudna istraživanja - CEPRIS. Na otvorenim vrata biće vremena i za diskusiju i pitanja građana.
 
Na ovaj način građani će imati priliku da upoznaju sud iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku.
 
Zainteresovani bi trebalo da se prijave za učešće slanjem mejla na prijava@yucom.org.rs ili pozivom na broj telefona: 018 306 975.
 
Otvorena vrata počinju u 16:45 časova.
  • @Igor @Stefan

    03.07.2019 00:23
    A vi, kao, obični gradjani?
    Običnom gradjaninu NE TREBAJU SUDIJE koji "vitlaju" po medijima, u nevladinom sektoru sa advokatima i tužiocima tobož spašavaju predlozima pravosudje, beletristiku koriste za samopromociju opisujući za života svoje slučajeve pod pseudonimima, javno se individualno odredjujući protiv predloga zakona (koje posle moraju "primenjivati"), žive tabloidno (ili ih porodica tabloidizira)... Trebaju nam čestiti, obrazovani, nekorumpirani, pametni i nemanipulizovani profesionalci, moralno uzorne sudije, a nikako histrionični, gotovo ego-manijaci (fascinirani još gorim predstavnicima advokature).
  • Igor

    02.07.2019 18:47
    Korisno
    Diskusija izmedju gradjana i predstavnika pravosudja pruza priliku da se medjusobno razumeju.
  • Akcija

    02.07.2019 18:04
    Podrska
    Podrska za sudije i nvo sto zele da razgovaraju sa gradjanima. Nama je to vazno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič