Maja Pelević 8. avgusta priča o Severnoj Koreji

Dramska spisateljica Maja Pelević, dobitnica svih domaćih priznanja za svoj rad, od Mihizove do Sterijine nagrade, gostovaće 8. avgusta u Vrtu Poklon zbirke Rajka Mamuzića.
Maja Pelević 8. avgusta priča o Severnoj Koreji
Foto: 021
Pelević će u okviru manifestacije Leto na trgu galerija govoriti o najintrigantnijoj i najzatvorenijoj zemlji na svetu - Severnoj Koreji koju je posetila sa koleginicom Olgom Dimitrijević. Nakon tog puta nastala je predstava "Sloboda je najskuplja kapitalistička reč" koja se igra u Bitef teatru. 
 
Upravo tako - "Sloboda je najskuplja kapitalistička reč" naslovljeno je i Pelevićkino putopisno veče koje počinje u 21 čas , u Vrtu PZRM (Vase Stajića 1). Spisateljicina ideja je da kroz priču o Severnoj Koreji otvori pitanje slobode u današnjem društvu.
 
Ulaz je slobodan. 
 
Program Leto na trgu galerija zajednički organizuju Galerija Matice srpske, Spomen zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića. Svakog četvrtka tokom avgusta biće organizovani različiti programi, koncerti, igranke, projekcije filmova… Više detalja OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič