O romanu "Zlatni paviljon" Jukija Mišime u petak u Biblioteci na Štrandu

Roman "Zlatni paviljon" Jukija Mišime biće predstavljen u petak, 9. avgusta u Biblioteci na Štrandu, ispod Mosta slobode.
O romanu "Zlatni paviljon" Jukija Mišime u petak u Biblioteci na Štrandu
Foto: Pixabay
Mr Miloš Jocić će prisutnima približiti japansku književnost kroz poznati roman "Zlatni paviljon" Jukija Mišime. Kada je 1956. godine roman izašao iz štampe, Jukio Mišima (1925–1970) postao je najčitaniji, a ubrzo i najprevođeniji japanski pisac. Proslavio se kao izvanredni poznavalac japanske tradicije, ali i zapadnjačke kulture, čije je uticaje uspešno spajao u svojim delima. U suštini, više je naginjao japanskim vrednostima, ističući se kao izvrstan tumač japanskog mentaliteta i načina života. 
 
Program će početi u 19 časova

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič