Svečani defile i veliko kolo otvaraju Dane bunjevačke kulture u Novom Sadu

Manifestacija "Dani bunjevačke kulture" održače se od 21. do 23. avgusta u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
Svečani defile i veliko kolo otvaraju Dane bunjevačke kulture u Novom Sadu
Foto: Youtube (Screenshot)
Tokom tri dana, posetioci će imati priliku da se kroz kulturno-umetnički program upoznaju sa kulturom ovog naroda.
 
Program će početi u četvrtak, 22. avgusta, u 18 časova, svečanim defileom učesnika "Dužijance" i Velikim kolom u centru Novog Sada. 
 
Od 19 časova u klubu "Tribina mladih" održaće se Svečana akademija povodom obeležavanja nacionalnog praznika bunjevaca Dana Dužijance 2019.
  • Hercegovac

    21.08.2019 15:49
    Počela je kampanja
    Mi zapadni Hercegovci sa Široka Brijega, znamo da su Bunjevci korijenom naša ostrvska hrvatska braća i nek živi tisućljetna bratska veza.Bok!
  • ex chapman

    21.08.2019 09:05
    @Hej salasi
    hajde molim te ti me nauči logici. kad nisu uspeli profesori na Kembridžu!
    logika nalaže npr. da ti u svom izlaganju Bunjevce svrstavaš u niže slojeve stanovništva; da ti je jadno što Bunjevci žele da imaju Hrvatski pasoš a da ti nije jadno što su Hrvati svojedobno masovno želeli npr. argentinski pasoš :)
    nacionalna svijest je već bila uveliko budna u Europi kada su se mali i primitivni narodi Balkana sjetili da postoje! o Englezima neću ni da govorim
    a logično je i to da apsolutno ništa ne znači činjenica da su Vojvodina i Hrvatska bile u istoj državi u vrijeme toga nacionalnog preporoda! (ovo je bio SARKAZAM, Čarli :)
    tačno se vidi kad je neko indoktriniran i naučen da ponavlja jednu istu mantru a nema razumevanje ni za osnovne pojmove onoga o čemu govori!
  • M

    21.08.2019 00:32
    Hej Salasi
    Majstore,ne skreci sa teme.Citaj istoriju i videces kako su Bunjevci nazivani u Ugarskoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".