Besplatne radionice mozaika za decu u KCNS

Besplatne radionice mozaika za decu održavaće se svake druge subote, počeviši od 7. septembra, u Kulturnom centru Novog Sada.
Radionice su namenjene deci uzrasta od šest do 15 godina. 
 
Radionice će držati akademska umetnica Ljiljana Rivić svake druge subote u holu Velike sale od 11 do 14 časova
 
Ideja radionica je upoznavanje dece sa osnovnim elementima tehnike mozaika i njegovom izradom, koja će, pritom, slobodno vreme provoditi kreativno i edukativno. Mališani će u prvoj fazi radionice izrađivati crteže i učiti tehniku crtanja, što podrazumeva učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi sledi upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja. Treća faza podrazumeva učenje indirektnog mozaika - specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika.
 
Mozaici se rade na zadatu temu kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda... Izrađuju se od prirodnog kamena, pa će mališani imati priliku da se upoznaju sa različitim vrstama kamenja: mermer, granit, travertin i peščar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič