Izložba Bojana Stojčića "Past perfect continuous" od ponedeljka u Malom likovnom salonu

Izložba Bojana Stojčića "Past perfect continuous" biće otvorena u ponedeljak, 16. septembra u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.
U pitanju je deo festivala Dunavski dijalozi, pod nazivom "Dunav +", u kome učestvuju umetnci podunavskog makro regiona. Ove godine u okviru ovog programa predstavljaju se umetnici iz Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
 
Umetnička interesovanja Bojana Stojčića okrenuta su ka "intervencijama" u okviru javnog prostora (oba, duhovnog i virtuelnog). Njegove intervencije su pre svega tekstualne i gotovo uvek pokazuju intimne misli i ideje umetnika. Natpisi su postavljeni na određenim mestima i na različitim objektima, koji dolaze iz umetnikovog prostora, te sva njegova dela nose poruku koja je jasna, ponekad bolno realistična, sarkastična, a mahom i smešna.
 
Mnogi od njegovih radova su politički i društveno angažovani i koriste sam prostor institucije za stvaranje pisanih metafora. Radovi izvedeni u studiju su crteži zasnovani na tekstu ili crteži koji uključuju razičite narativne slikovne ili tekstualne elemente.
 
Izložba će biti otvorena u 19:30 časova, a postavka se može pogledati svakog radnog dana od 10 do 16 časova i trajaće do 24. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič