Festival "Uhvati film" od ponedeljka u KCNS

Međunarodni filmski festival "Uhvati film", 17. po redu, svečano će biti otvoren u ponedeljak, 23. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.
Otvaranje će obeležiti muzički nastup Dražena Stojšina i Stefana Rudakijevića (MuzikaNova), po tekstu Miodraga Petrovića, kao i projekcija prošlogodišnjih nagrađenih filmova "Boria" i "Lovac na talente". Publika će moći da uživa i u izložbi predmeta od recikliranog papira, čiji su autori korisnici Radnog centra ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika.
 
Svečano otvaranje je u 18 časova.
 
Uhvati film festival će se u Kulturnom centru održavati svaki dan od 23. do 29. septembra od 18h. Tokom sedam festivalskih dana biće premijerno prikazano 39 kratkometražnih filmova iz 18 zemalja sveta na temu invalidnosti, organizovano šest tribina, dve izložbe i performans. 
 
Završnog dana festivala biće organizovana akcija doniranja za kuce i mace sa invaliditetom za udruženje SPANS. 
 
Svi programi su potpuno besplatni i prilagođeni osobama sa oštećenim sluhom (filmovi titlovani, govorni segmenti prevode se na znakovni jezik).
 
Međunarodni filmski festival "Uhvati film" održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, koji nakon novosadskog, svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru. Ovogodišnje 17. izdanje Uhvati film Novi Sad održava se pod motom "Ti vrediš", sa željom da pokaže koliko svi vrede bez obzira na različitosti. 
 
Celokupan program Festivala je dostupan OVDE.
  • purgerNS

    18.09.2019 22:03
    bravo
    za festival i bravo za organizatore
    to je Novi Sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič