Premijera predstave "Katar" u ponedeljak u SNP-u

Predstava "Katar" prema tekstu i u režiji Ognjena Petkovića, biće premijerno izvedena u ponedeljak, 23. septembra na Kamernoj sceni Sprskog narodnog pozorišta.
Predstava je rađena u saradnji Srpskog narodnog pozorišta sa Udruženjem građana "Mansarda" i Fondacijom Novi Sad 2021.
 
 
Katar je priča o trojici prijatelja koji se, u nepokolebljivoj želji za promenom života, odlučuju za odvažan poduhvat - odlazak u Katar.
 
Igraju: Strahinja Bojović, Grigorije Jakišić, Miodrag Petronje, Ljubiša Milišić, Dunja Korica/Nađa Filipić. 
Scenograf je Saša Senković a kostimograf Senka Ranosavljević.
 
 
Reč reditelja:
 
"Katar nije geografska odrednica, već dijagnoza našeg društva. On je priča o svima nama, o našim komšijama, o paralelnim životima koji se dešavaju dok mi živimo, o paralelnom životu koji prolazi dok nam se čini da živimo, o istoriji sukoba, o budućnosti sukoba i razlozima za iste, o generacijama koje propadaju u našem bavljenju prošlošću. Čekanje bi moglo biti podnaslov ovog komada. Veliko grandiozno čekanje, koje je obešeno o neki telefon koji će nam, kada zazvoni kao Deux ex machina doći i rešiti sve. Ovo je predstava o nedelanju, o našoj nacionalnoj bolesti malodušnosti i lenjosti. Ovo je komedija o nama. Odrastanje u kafani, život u kafani i mahanje zastavom u osmicu kao jedinom rešenju za izlaz iz svega, a istovremeno ulaz u krug beskonačnosti i potpune duhovne propasti. Kako je ovo premalo redova da opišem sve što sam hteo, to sam stavio u 57 strana drame. Sve u svemu jako zabavna i duhovita predstava."
 
 
Predstava će početi u 20:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič