Izložba "Apaart" od srede u Malom likovnom salonu

Izložba "Apaart" Vladimira Stankovića biće otvorena u sredu, 25. septembra u Malom likovnom salonu Kulturnog centra (Bulevar Mihajla Pupina 9).
Hibridna reč Apaart, kojom je imenovana serija radova, nastala je spajanjem engleskih reči apart i art - razdvojenost, odvojenost osoba, razorenost, distanca sa jedne strane i umetnost u smislu kreativnog umeća, lepote i mašte sa druge.
 
Ideja vodilјa, kako novonastale reči, tako i grafičkih listova, jeste kontrast, jukstapozicija. Koncept izložbe, na prvom mestu, podrazumeva posmatranje odnosa celine, segmenta i pojedinačnog, načina na koji se doživlјaj pojedinačnog, samostalnog, menja u mnoštvu.
 
U tom smislu, svaki pojedinačni list poseduje kontrasne odnose, međutim, kontrast postaje dominantan spajanjem više listova u novu nepredvidivu celinu. Drugim rečima, prelazom iz mikro u makro percepciju dobijamo rukopis koji definiše celinu na novi način, rukopis koji je svesna, namerna mimikrija novinske štampe, čisti crno beli odnosi tehnike linoreza. 
 
Autor Vladimir Stanković studirao je likovnu umetnost na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2004. godine redovno izlaže u značajnim galerijama i umetničkim institucijama širom sveta.
 
Dobitnik je INCE Triestecontemporanea nagrade u Italiji 2008. godine za dizajn Grala od stakla, koji je izrađen u Muranu u Veneciji. Učestvovao je na grafičkim radionicama u Celјu i u Beogradu. Živi i radi u Novom Sadu.
 
Izložbu traje do 8. oktobra, a može se pogledati radnim danima od 10 do 16 časova. Otvaranje je u 20 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič