VIDEO: Projekcija filma "Nebeska tema" o Vladi Divljanu sutra u Areni

Projekcija filma "Nebeska tema", koji je posvećen čuvenom Vladi Divljanu, održaće se u sredu, 9. oktobra u "Areni".
"Nebeska tema", scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarni film, sa elementima igranog filma, o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama.
 
Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom, kakav još nije viđen na našim prostorima.
 
Film je po formi i narativnoj strukturi sličan, odnosno srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan. Film je snimljen na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. 
 
Učestvuju: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.
 
Ulaznice koje se prodaju velikom brzinom, mogu se i dalje naći na blagajni bioskopa. Film koji je omogućila organizacija Off Novi Sad počinje u 18:30 časova.
  • programerka

    08.10.2019 21:20
    Ne pamtim kada sam ovako lepu vest pročitala na ovom portalu.
    Dobro je što je film našao svoje mesto na repertoaru Arene.
    Nadam se da će svi koji ga pogledaju razumeti koliko je bitno razumeti potitivnu energiju koju su to vreme i ti ljudi imali u sebi i koliko su slobode imali da je izraze.
    Moram priznati da mi nedostaje taj osećaj slobode, došla su neka druga vremena na žalost, sada samo "demokratski mrak" koji živimo od 1989. može slobodne da zaustavi :(
  • Gargamel

    08.10.2019 20:43
    Ja sam odrastao uz Vladinu muziku i samim tim mi je film fantastičan. Podsetio me je na neka lepa bezbrižana vremena
  • JJ

    08.10.2019 19:22
    Fantastičan film i lepo podsećanje kakav je divan čovek bio Vlada Divljan. Zaista ga treba pogledati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič