Izložba Đorđa Stanojevića "Voćnjak" 18. oktobra u galeriji Bel art

Izložba beogradskog umetnika Đorđa Stanojevića "Voćnjak", biće otvorena u petak, 18. oktobra, u galeriji Bel art (Bulevar Mihajla Pupina 17).
Kustoskinja izložbe je Aleksandra Lazar, nezavisni kurator i umetnički konsultant.
 
Stanojević je diplomirao je 1999. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo. Magistrirao je na istom fakultetu 2001. godine i doktorirao 2012. godine. Priredio je niz samostalnih (Beograd, Valjevo, Osečina, Podgorica, Pariz, Novi Sad, Maribor, Peking) i učestovao na brojnim kolektivnim izložbama (Valjevo, Beograd, Kranj, Ljubljana, Vršac, Pfaffekofen, Jalovik, Niš, Novi Sad, Sopot, Maribor, Osečina, Nacionalni park Mrakovica, Čačak, Rovnj, Bukurešt, Zagreb, Pančevo, Kruševac, Prokulje, Svilajnac, Gračanica, Kosovska Mitrovica, Štrpce, Venecija, Hamburg, Skoplje, Sarajevo, Šangaj, Solun, Romsdal, Pariz). Dobitnik je nagrada: Nagrada na IV jugoslovenskom bijenalu mladih umetnika (2000), Nagrada za najbolji vizuelni identitet Srbije (2007) i Akvizicija muzeja Zepter (2014).
 
Radi kao vanredni profesor na Akademiji za umetnost i konzervaciju SPC u Beogradu i vanredni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Osnivač je i umetnički direktor projekta Nature & Art. Njegova dela su zastupljena u muzejima i privatnim kolekcijama u Srbiji, Kini, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Španiji, Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Kanadi, Italiji, Grčkoj, Švajcarskoj, Luksemburgu, Rumuniji, Sloveniji, Crnoj Gori i Belgiji. Bavi se teorijom umetnosti i piše likovnu kritiku i eseje.
 
Izložba počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič