Izložba "Fluksni identitet" 1. novembra u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića

Izložba "Fluksni identitet" biće otvorena u petak 1. novembra, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića (Vase Stajića 1).
Susret umetnika iz Kanade i Srbije biće ispunjen dinamičnim dijalozima u proširenom polju umetnosti. Njihove umetničke prakse će se realizovati kroz prostorne, multimedijalne i interaktivne instalacije, performans, video, fotografiju i digitalnu umetnost.
 
Umetnički par The Two Gullivers na otvaranju izložbe Fluksni identitet/Flux identity/Identites de flux će izvesti performans "Prošlost, Sadašnjost, Budućnost".
 
Učestvovaće umetnici: The Two Gullivers (Flutura Preka & Besnik Haxhillari), Milutin Gubash, Sandra Brewster, Vesna Perunovich, Coco Guzman, Boja Vasic, Stuart Reid, Sadko Hadzihasanovic, Mileta Poštić, Sanja Latinović, Stevan Kojić, Dragan Vojvodić i diSTRUKTURA (Milica Milićević i Milan Bosnić).
 
Autorka projekta je kustoskinja Svetlana Mladenov. 
 
U okviru projekta Fluksni identitet, umetnici će se fokusirati na temu identiteta shvaćenog u širem smislu, sa mnogo paralelnih slojeva, jer danas se identitet prepoznaje ne više kao singularan, već kao fragmentaran i razlomljen, fluidan i propustljiv. Identitet se neprekidno nalazi u procesu promena i transformacija. On će biti razmatran iz različitih polaznih percepcija: nacionalnih, etničkih, ličnih, rodnih, ekonomskih, kulturoloških, tehnoloških, socioloških, antropoloških, etnoloških, verskih, vizuelnih, profesionalnih, digitalnih, korporativnih, zvučnih, rodbinskih, socijalnih, vrednosnih  i sl.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova.
 
Posle novosadske publike, koja može pogledati izložbu do 30. novembra, izložbu će, sledeće godine imati priliku da vidi i publika u Skoplju (Severna Makedonija) u Nacionalnoj galeriji Severne Makedonije. Izložbi će se pridružiti i nekoliko makedonskih umetnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič