Tribina "Imunizacija i prava deteta" u sredu u KCNS

Tribina "Imunizacija i prava deteta" održaće se u sredu, 6. novembra u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
Tribina "Imunizacija i prava deteta" u sredu u KCNS
Foto: Pixabay
Događaj organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine povodom Festivala prava deteta, a na inicijativu Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana.
 
Cilj tribine je da iznese naučno zasnovane činjenice o savremenoj imunizaciji i ukaže na praksu kršenja dečijih prava u slučaju odbijanja imunizacije od strane roditelja.
 
Na tribini će govoriti:
 
- Doc. dr Mioljub Ristić, epidemiolog, Medicinski fakultet, Institut za javno zdravlje Vojvodine;
- Prof. dr Marko Škorić, sociolog sa Filozofskog fakuleta;
- Milan Dakić, diplomirani pravnik i zamenik Pokrajinskog zaštitnika građana za prava deteta;
- Dr Vesna Vuleković, pedijatar i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja "Novi Sad";
- Mirjana Pilipović Kojić, socijalna radnica - supervizor iz Centra za socijalni rad;
- Doc. dr Snežana Ukropina, spec. socijalne medicine sa Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje Vojvodine (moderatorka tribine).
 
Na tribini će se, između ostalog, dati odgovor: Zašto se imunizacija smatra jednom od dve, tri najvažnije javnozdravstvene mere? Koje vakcine postoje u svetu, a koje su kod nas obavezne i preporučene i zašto postoji razlika između zemalja? Koji su razlozi opadanja poverenja u vakcinaciju i da li je ova pojava ravnomerno zahvatila stanovništvo naše zemlje? Koji socijalni faktori se izdvajaju kao neodvojivi, a koji kao doprinosi kada je u pitanju razlučivanje i opredeljivanje za i protiv vakcinacije, u prošlosti i danas...i druga pitanja.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič