Izložba "Umetnost Marka Čelebonovića" od sutra u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Izložba "Umetnost Marka Čelebonovića" biće otvorena u četvrtak, 7. novembra u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Na otvaranju će ujedno biti održana i 52. dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.
 
Izložba je zasnovana na master radu msr Sofije Milenković. 
 
Organizacija izložbe zasnovana je na saradnji sa brojnim institucijama i pojedincima, kao i privatnim kolekcionarima koji su, pozajmicom dela i arhivskog materijala, doprineli njenom ostvarenju.
 
Pedeset i druga dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, za najbolji master rad odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, biće održana u isto vreme. Za laureata u školskoj 2018/2019. godini proglašena je istoričarka umetnosti Marijana Vaščić.
 
Nagrada Spomen-zbirke Pavla Beljanskog po svom značaju jedinstvena je u zemlji, a vrhunski rezultati dobitnika i njihovo dalje pozicioniranje u stručnim krugovima dokazali su opravdanost priznanja koje se dodeljuje od 1968. godine. Od 2000. godine, pojedini nagrađeni radovi su realizovani u vidu izložbe i pratećeg kataloga, kao doprinos upoznavanja javnosti sa naučno-istarživačkim radom mladih istoričara umetnosti.
 
Izložba će trajati do 26. januara 2020. godine, uz bogat i raznovrstan program, u vidu autorskih tumačenja, predavanja, projekcija, kao i kretivnih i radionica namenjenih deci sa tumačem na znakovni jezik. 
 
Izložba "Umetnost Marka Čelebonovića" biće otvorena u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič