Kreativna radionica "Kuće u kojima stanuje vera" 9. novembra u GMS

Kreativna radionica Kuće u kojima "stanuje" vera održaće se u subotu, 9. novembara u Galeriji Matice srpske u okviru programa izložbe "Kračun".
U našoj zemlji nalaze se brojne crkve i manastiri koji danas predstavljaju važno kulturno nasleđe, a u nekima od njih stvarao je i Teodor Kračun.
 
"Posmatranjem različitih crkava, kako spoljašnjosti, tako i unutrašnjosti, razgovaraćemo sa decom o arhitekturi, slikanju fresaka, ikonostasima i svemu što čini jednu ovakvu "kuću". Zamišljajući da su arhitekte, mališani će skicirati i obojiti crkvu kakvu bi oni voleli da izgrade", navode u Galeriji Matice srpske.
 
Radionica namenjena najmlađim posetiocima trajaće od 11 do 12.30 sati.
 
Izložba "Kračun" svečano je otvorena za Dan Galerije Matice srpske, a tokom njenog trajanja priređuje se bogat prateći program u vidu predavanja, stručnih tumačenja, kao i radionica za decu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič