Premijera filma "Grabljivci" u petak u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode

Premijera filma "Grabljivci", koji govori o problemu prekomernog iskorišćavanja ribljeg fonda Srbije i posledicama te prakse po ekosistem, održava se u petak, 15. novembra, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Radnička 20a.
Nakon projekcije, uslediće panel diskusija na kojoj će govoriti:
  • Branko Miljanović, vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Departman za biologiju i ekologiju
  • Nemanja Ivanović, načelnik Odeljenja za kontrolu, zaštitu i korišćenje prirodnih dobara i ribljeg fonda u AP Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine
  • Dragan Gmizić, autor filma
Autor i akteri filma ukazuju na to da se svakodnevno u Srbiji ukrade oko 10 tona ribe, koja potom završi na pijacama i u restoranima širom zemlje. Rešavanje tog problema dodatno je otežano zbog činjenice da vodenu površinu od 50 kvadratnih kilometara u Srbiji čuva samo jedan ribočuvar. 
 
Projekcija je u 18 časova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".