Humanitarno pesničko-umetničko veče za lečenje Koste Petkovića u utorak u Eđšegu

Humanitarno pesničko-umetničko veče namenjeno za lečenje šestogodišnjeg Koste Petkovića, održaće se u utorak, 26. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.
Veče je zamišljeno iz dva dela. Pesničko, u kome će pesnici govoriti svoje stihove i drugog dela u kome će se održati aukcija radova studenata Akademije umetnosti i drugih umetnika. Umetnici mogu da šalju radove na adresu Kulturne stanice Eđšeg, u Antona Čehova 4. 
 
Program će početi u 19 časova.
 
Više o događaju OVDE.
 
Kada je imao dve i po godine, Kosti je dijagnostifikovana akutna mijeloidna leukemija. Bez većih problema je prošao kroz pet blokova hemioterapije i radioterapiju glavice. U septembru 2019. godine je krenuo u predškolsko i sve je izgledalo kao je u najboljem redu. Međutim, u novembru ove godine bolest se vratila i neophodna je transplantacija koštane srži. Transplantaciju je neophodno obaviti u inostranstvu.
 
Kosta je trenutno u Dečijoj bolnici u Novom Sadu gde je primio prvi blok hemioterapije. Drugi blok hemioterapije bi trebalo da bude za mesec dana, a nakon toga i odlazak u inostranstvo na transplantaciju. Takođe, Kosti su neophodna sredstva za odlazak i boravak u inostranstvu u toku lečenja, za biohemijske analize, medikamente, kao i za postoperativne troškove.
 
Kosti možete pomoći i slanjem SMS poruke 738 i na broj 3030. Takođe moguće je pomoći i uplatom na:
 
Dinarski račun: 160-555321-88
Devizni račun: 00-540-0004295.4
IBAN: RS35160005400004295451
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič