Pregled kratkog austrijskog filma 25. novembra u CK13

Filmsko veče "Pregled kratkog austrijskog filma" održaće se u ponedeljak, 25. novembra od 19 časova u Omladinskom centru CK13.
EU info kutak Novi Sad u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, organizuje pregled austrijskih kratkih filmova pod nazivom "Österreichische Kurzfilmschau" Austrijske filmske akademije.
 
Pregledom su obuhvaćeni filmovi koji su nominovani ili dobili Austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film.
 
Na repertoaru će biti ukupno pet kratkih filmova - eksperimentalni, kratki igrani i animirani: "Izvinite, tražim sobu za ping-pong i svoju devojku", "100 evra", "Pobeda milosrđa", "Fragmented" i "Frizzle Frizz".
 
Tokom čitave 2019. godine odabrani filmovi iz ovog programa putuju kroz Srbiju i prikazuju se u prostorima kulturnih organizacija sa kojima Austrijski kulturni forum ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Cilj programa je da skrene pažnju međunarodne publike na raznolikost austrijskog filma sa posebnim osvrtom na autore mlađe generacije.
 
Nakon projekcije filmova, direktor Austrijskog kulturnog foruma Adrien Feix, razgovaraće sa publikom o mogućnostima saradnje ove kulturne institucije i naših organizacija kulture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič