James Leg 28. novembra u Tremi

John Wesley Myers aka James Leg jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika, nastupiće u četvrtak, 28. novembra u klubu Trema ( Srpsko narodno pozorište).
Karte se mogu kupiti u Tremi ili u Mungosu, a koštaju 500 dinara. Više o događaju saznajte OVDE.
 
Njegov hrapavi glas i hiperdistorzirani klavir čine opasnu, zapaljivu kombinaciju. Kada se na to doda pijanistička umešnost, bespoštedno unošenje u samu svirku i mešanje raznih žanrova (rok, bluz, pank, soul, gospel), dobar provod je zagarantovan. Mačo pijanista đavoljeg glasa vraća se u Novi Sad, ovoga puta u klub - Trema.
 
Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su The Immortal Lee County Killers po čijem je raspadu formirao Black Diamond Heavies 2004. godine, trio u kojem su pored njega na električnom klaviru i vokalu bili još gitarista i bubnjar.
 
Gitarista Mark "Porkchop" Holder 2006. napušta bend i to preostale 2/3 navodi da se zamisle kako da nastave dalje gde donose potpuno ispravnu odluku - bez gitare. Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnjevima, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: električni klavir/vokal + bubnjevi. U toj postavi snimaju dva studijska i jedan live album (sve za Alive Records) i postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije.
 
Pored matičnog, James svira svoj instrument i peva u Cut In The Hill Gang, još jednom važnom američkom garage/blues/punk sastavu nastalom na pepelu Soledad Brothers.
 
Po raspadu Black Diamond Heavies (2009), James Leg radi na prvom solo albumu "Solitary Pleasure" (opet renomirani Alive Records, 2011) koji prolazi zapaženo među poklonicima Black Diamond Heavies i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola. Duboki, hrapavi vokal i topli, a zastrašujući tonovi klavira čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog gospodina. Obrada rokenrol heroja Linka Wraya (Fire And Brimstone) i obrada hita u Americi anonimnih Australijanaca Kill Devil Hills (Drinking Too Much) pored devet sopstvenih pesama potvrđuju Legov dobar izbor da se popuni jedan pristojan solo prvenac i krene sa utabavanjem staze nastavka rokerske karijere.
 
Zatim 2012. sa kolegama sa Alive Records etikete, Left Lane Cruiser, snima album "Painkillers". Deset blues obrada (od Roberta Johnsona do Rolling Stonesa) odsviranih/otpevanih na srčani, garage/blues način od ove garažne super-grupe učinili su da se ploča na kraju 2012. nađe visoko kotirana na dobrom broju garage/rock/blues lista.
 
U septembru 2015. objavio je drugi solo album za Alive Records pod nazivom "Below The Belt". Ploča je snimljena u studiju Johnnyja Walkera (Soledad Brothers i Cut In The Hill Gang), a miks je uradio Jim Diamond u legendarnom Ghetto Recorders (White Stripes, Andre Williams, Dirtbombs, Left Lane Cruiser, The Sonics…). Ta ploča u tandemu sa višemesečnim turnejama koje su usledile po Evropi i SAD 2015. i 2016. raširili su priču o razbacanom, istetoviranom baji koji ubija boga u Fender Rhodes klaviru.
 
Potom 2016. izlazi "Blood On The Keys" (Alive Records), remek-delo šefa električnog klavira koji pod njegovim prstima zvuči kao Hendriksova gitara. Leg istražuje kroz različite stilove od očekivanog pulsirajućeg bugivugija i garaž rok momenata za headbanging, do soula sporog tempa.
  • Kaćanka

    28.11.2019 12:48
    Čarobni prsti
    Ako moze iza paravana i samo svirka bez glasa....dosla bih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".