Prodajna izložba "Slikom do osmeha" od 3. decembra u Skupštini grada

Izložba slika "Slikom do osmeha" biće otvorena u utorak, 3. decembra, u holu Skupštine grada, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.
Na izložbi će biti predstavljene 43 slike akademskih slikara, nastale tokom likovnih kolonija održanih u Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga, Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".
 
Izložba je prodajnog karaktera, a predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić objasnio je da će novac od kupovine ovih slika ostati pomenutim udruženjima i školi "Milan Petrović" za unapređenje njihovog rada.
 
"Slike koje će biti na izložbi u holu Skupštine grada dela su umetnika koji su želeli da pomognu rad ovih organizacija. Izložba će biti prodajnog karaktera i verujemo da će ljudi dobre volje među 43 slike odabrati jednu i tako donirati novac za ova dva udruženja i školu 'Milan Petrović'", rekao je Jelušić. 
 
Prodajna izložba će trajati do 13. decembra i obuhvatiće važne datume kao što su 5. decembar, Međunarodni dan volontera, imajući u vidu da volonteri imaju važnu ulogu u radu ove tri organizacije, potom 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, i u toku je "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".
 
Izložba "Slikom do osmeha" će moći da se pogleda radnim danom i subotom od 11 do 18 časova.
  • Micko

    29.11.2019 13:52
    Bravo
    Konacno nesto lepo i humano da se desi ! Pohvaljujem akciju, nevezano od interesovanja za slike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič