Bijenalna izložba "Forma 23" od utorka u Arhivu Vojvodine

Bijenalna izložba "Forma 23" biće otvorena u utorak, 10. decembra u Arhivu Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2.
Iz kataloga:
 
Nakon svih ovih godina: Forma 23
 
UPIDIV je od svog osnivanja do danas prolazio kroz mnoštvo političkih, ekonomskih i kulturnih mena koje su obeležile ovo društvo. A svaka generacija u Udruženju se prema sopstvenom svetonazoru borila za njegov razvoj, ali i razvoj struke. Iza toga su ostali mnogi tragovi u vremenu, opaženi kao usponi i padovi, koji su se na tom putu pojavljivali i bili katalizator promena, motivacioni faktor koji je do našeg vremena gonio UPIDIV ka boljem. Sada, u 2019. godini, možemo reći da je naše Udruženje  jedna od retkih organizacija u državi koja je zaslužila epitet reprezentativnog udruženja u kulturi i zajedno sa tim, i dužnost da za Ministarstvo kulture i informisanja obavlja poverene poslove. Istina, ovaj status je potvrđen Udruženju u punom kapacitetu 2017. godine. Saglasno tome, ovaj epitet sublimira celokupnu prethodnu istoriju UPIDIV-a, koja obuhvata rad velikog broj naših uglednih članova, zatim značajnu kvantitativno i kvalitativno realizovanu izlagačaku delatnost u okviru Galerije Forma, ali i van nje, i to, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Ovo znamenje je zasluženo i izdavanjem velikog broja pratećih publikacija koje  svedoče o stručnim kapacitetima članova UPIDIV-a, ali svedoče i o našim istraživačkim kapacitetima na polju teorije primenjene umetnosti i dizajna u Vojvodini.
 
Otvaranje izložbe je u 12 časova, a postavka se može pogledati do 20. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič