Promocija zbirke poezije "Kada kamen poleti" Damira Nedića 12. decembra

Promocija zbirke poezije "Kada kamen poleti" Damira Nedića održaće se u četvrtak, 12. decembra od 19 časova u Omladinskom centru CK13.
Damir Nedić  je rođen u Kragujevcu 1984. godine. U štampanoj i elektronskoj periodici prisutan je od 2007. godine. Prva zbirka pesama "Ugrizi" izašla je u ediciji Prvenac SKC-a Kragujevac, 2009. godine. Na međunarodnom festivalu "Odakle zovem" u Podgorici 2011. godine dobio je drugu nagradu "Vranac - najbolja kratka priča". Iste godine na prvom međunarodnom festivalu "Vojislav Despotov" dobio je drugu nagradu za poeziju. Učesnik je Festivala poezije mladih u Vrbasu (2011. treća nagrada) i Festivala mladih u Knjaževcu.
 
Nastupao je više puta na Poezinu, Argh-u, Pesničenju, Poetarijumu i sličnim formama poetskih manifestacija. Učestvovao je i na festivalu u Breši (Italija) kada mu je nekoliko pesama prevedeno na italijanski, a takođe je prevođen i na španski i poljski jezik. Jedan je od urednika almanaha "Bundolo offline 3" (2012).
 
Drugu zbirku pesama "Nešto si zaboravio" objavio je u oktobru 2012. godine i ona je 3. novembra proglašena za knjigu dana Narodne biblioteke Srbije. Pobednik je Festivala Poezija grada (tematski određen savremenom poezijom koja nastaje i izvodi se u gradovima, a čijeg pobednika bira publika glasanjem) u novembru 2014. godine. U Akademskom pozorištu SKC-a režirao je predstavu "Ljudi iz struke" (2014). Na književnim susretima "Velimir Rajić" koji su održani u Centru za kulturu Aleksinac (2015.) dobio je glavnu nagradu - "Pesma nad pesmama".
 
Prošle godine je bio učesnik književne kolonije u Malom Iđošu, u organizaciji CK13, i jedan je od autora u zborniku koji je nastao nakon te kolonije, a koji nosi naziv "Ova strana kuće".
 
"Kada kamen poleti" je treća pesnička knjiga Damira Nedića, izašla nedavno u izdanju Ustanove kulture "Koraci" iz Kragujevca.
 
Razgovor sa autorom vodiće Đorđe Majstorović, urednik književnog programa CK13.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".