Premijera predstave "Kapetan Prljavi Fred" 18. decembra u Novosadskom pozorištu

Predstava "Kapetan Prljavi Fred" biće premijerno izvedena u sredu, 18. decembra na Maloj sceni Novosadskog pozorišta.
U Novosadskom pozorištu se pred završetak prve polovine sezone 2019/20. "kuva" inscenacija jednog od najpopularnijih mađarskih romana, koji je napisao Jene Rejte. Reč je o Kapetanu Prljavom Fredu - delu koje svojim visprenim humorom i parodičnošću osvaja generacije najšire čitalačke publike još od četrdesetih godina prošlog veka. Za njegovo "oživljavanje" na pozorišnim daskama biće zadužen Robert Lenard, umetnički rukovodilac Novosadskog pozorišta, a glavne uloge tumačiće Gabor Pongo, Daniel Gomboš i Bence Salai.
 
Prljavi Fred je zloglasni kapetan izgubljenog vojnog broda, okružen egzotikom afričke pustinje, mora i impozantnih vladarskih rezidencija, sa jedne strane, i Legijom stranaca i mračnim podzemljem, sa druge. Za njegovog kreatora - Jenea Rejtea navode da je jedan od onih pisaca "koji su uspeli da izgrade svoju mitologiju, literarni kosmos pun likova koje pamtimo kao junake narodnih priča i likove velikih romana svetske literature" (Agora, 2015).
 
Rejte predstavlja značajnu figuru u istoriji mađarske književnosti; u svojim petparačkim romanima na jedinstven način i sa najvećim umećem parodira upravo žanr kojim najčešće "barata". Njegova dela obogaćuju svetsku krimi literaturu, obiluju fikcijom, intrigama, tajnama, ironijom, zapletima, sukobima, ali i romantičnim ljubavima, humorom, iznenađenjima, a uvek su sa srećnim krajem.
 
Upravo takvim ostvarenjem, punim uzbuđenja i vrcavog humora, Novosadsko pozorište će zatvoriti prvu polovinu 46. sezone, u kojoj su ostvarene dve značajne produkcije - "Ana Karenjina" Dejana Projkovskog i mjuzikl "Kosa" u koprodukciji sa Pozorištem mladih, a u režiji Petera Telihajia.
 
Predstava "Kapetan Prljavi Fred" 18. decembra počeće u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".