Gostovanje dr Dejana Mihailovića sa Univerziteta u Montereju na Filozofskom fakultetu

Dr Dejan Mihailović, profesor sa Univerziteta Tecnologico de Monterrey u Meksiku, gostovaće naredna tri dana na Filozofskom fakulteta, njegovom matičnom fakultetu na kojem je i diplomirao Filozofiju.
On je magistrirao Međunarodne odnose na Univerzitetu u Beogradu i Latinoameričke studije na meksičkom UNAM-u, gde je stekao i titulu doktora nauka iz oblasti Političke filozofije. Njegova specijalnost su političke nauke, geopolitika, održivost i razvoj, međunarodni odnosi, etika i teorije globalizacije. 
 
Redovni je profesor i istraživač pri Odseku za društvene studije i međunarodne odnose na Institutu Teknolohiko de Monterej, gostujući profesor na Državnom univerzitetu u Rio de Žaneiru, Brazil, politički komentator i analitičar u brojnim meksičkim i međunarodnim medijima i član Nacionalnog sistema istraživača.
 
Mihailović će održati tri predavanja:
 
  • Ponedeljak, 16. decembar, 12.00, Svečana sala (114)
 
"Epistemologije Juga i dekolonizovana misao: Latinska Amerika i Srbija"
 
  • Utorak, 17. decembar, 15.00, Kino-sala
 
"Kognitivni kapitalizam i geopolitika virtuelnog prostora"
 
  • Sreda, 18. decembar, 10.30, Svečana sala (114)
 
"Moderna-Transmoderna-Postmoderna: istoriju takođe pišu i pobeđeni"
  • Školska

    16.12.2019 20:04
    drugarica
    Bila su to lepa vremena kad smo išli u Jovinu gimnaziju, slušali Dorse i Galiju a on maštao o zemlji Inka i Maja. Jedan od retkih kome su se snovi ostvarili.
  • Momčilo

    16.12.2019 15:36
    @ajde,
    Marksizam je u to vreme bio jedini smer na departmanu za filozofiju na Filozofskom fakultetu! Takvo vreme bilo....a ja se, lično, rado sećam druženja iz osamdesetih na zapadnoj tribini stadiona Voše {pretplatne godišnje karte), izuzetno zanimljiv i intiligentan lik! A bilo i dobrog fudbala tada, na tom stadionu...
  • ajde,

    15.12.2019 18:04
    prvo
    je bio marksizam, a tek posle toga filozofija, da se ne z....mo, svakako mi volimo Dojčila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič