Projekcija filma "Mihajlo Pupin - Put ka svetlosti" danas u Američkom kutku

Projekcija filma "Mihajlo Pupin - Put ka svetlosti" održaće se danas, 17. decembra u Američkom kutku, na Keju žrtava racije 2b.
Pre same projekcije filma, okupljenim gledaocima će se obratiti Radomir Čubranović, producent filma, novinar i publicista.
 
Mihajlo Idvorski Pupin je jedna od najznačajnijih ličnosti istorije Srbije. Kao poznati naučnik, zadužio je čitav svet svojim izumima bez kojih svet kakvog danas poznajemo ne bismo mogli zamisliti. Kao vešt diplomata zadužio kako Srbiju u mnogim oblastima. Kao profesor, zadužio je ceo svet učešćem u osnivanju mnogih naučnih institucija SAD, kao i činjenicom da je su iz njegovog kabineta Kolumbija univerziteta (Columbia University) izašli mnogi brilijantni umovi XX veka. Kao književnik, čovečanstvu je ostavio priče koje proklamuju najbolje ljudske osobine, menjaju poglede na svet i pokazuju da se na kraju svakog tunela može naći zrak svetlosti. Kao dobročinitelj, darivao je sve čime je raspolagao i činio sve što je mogao da bi učinio svet boljim mestom za život.
 
Projekcija će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič