Izložba murala Jana Triaške "Live Long and Prosper" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izložba murala velikog formata "Live Long and Prosper" slovačkog umetnika Jana Triaške biće otvorena u sredu, 22. januara, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Izložba predstavlja Triaškina proučavanja motiva ljudske ruke koje je formalno inspirisano svakodnevnim međuljudskim interakcijama. Dela funkcionišu po principu kontrasta i uzajamne negacije pojedinih gestičkih simbola, a na osnovu toga ona izražava i autorove poglede na problematiku i fenomene savremenog društva i kulture na prostorima srednje Evrope. Ovim motivom umetnik reaguje i na dela vajara Aleksandra Zarina iz ciklusa "Ruke", koja se nalaze u umetničkom fondu Poklon zbirke Rajka Mamuzića. Izložba Jana Triaške se organizuje u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Slovaka.
 
Jan Triaška je rođen 1977. godine u Novom Sadu, gde je i tri godine studirao slikarstvo, koje je završio na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna u Bratislavi, gde završio i doktorske studije. 
 
Izložba će moći da se pogleda do 22. februara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".