Novosadsko pozorište u ponedeljak na 46. rođendan "sahranjuje" predstavu "Crni"

Novosadsko pozorište u ponedeljak, 27. januara proslavlja svoj 46. rođendan i tim povodom će "sahraniti" predstavu "Crni".
Novosadsko pozorište u ponedeljak na 46. rođendan "sahranjuje" predstavu "Crni"
Foto: 021
Tom prilikom će ansambl Novosadskog pozorišta "sahraniti" predstavu "Crni". Skidanje predstave sa repertoara, odnosno njen ispraćaj u penziju ne podrazumeva još samo jedno uobičajeno izvođenje; tada je glumcima dozvoljeno da improvizuju, da pokažu svoje znanje, zanat, talenat i humor; da menjaju konture predstave u trenutku izvedbe.
 
Predstava "Crni", čiju režiju potpisuje Žanko Tomić, napisana je po motivima drame Ištvana Baloga, a praizvedbu je doživela u sezoni 2016/2017. 
 
"Balogov komad govori o munjevitom usponu junaka Crnog Đorđa – od usamljenog prognanika do narodnog vođe koji na kraju osvaja Beograd, o narodnoj buni zvanoj Prvi srpski ustanak. Naš akcioni mjuzikl se, međutim, bavi pitanjem kako bi izgledao Poslednji srpski ustanak. Pa, kao i uglavnom sve oko nas - parodično", reči su reditelja Tomića.
 
Predstava će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič