Monodrama "Ima neka tajna veza" u utorak u galeriji "Prometej"

Monodrama "Ima neka tajna veza", povodom 14 godina od smrti pesnika Duška Trifunovića, biće izvedena u utorak, 28. januara u galeriji "Prometej", u Svetozara Miletića 16.
Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i delom pesnika Duška Trifunovića. Predstava je za kratak period odigrana 35 puta (gledalo je više od 8.000 ljudi).
 
"Rad na samoj monodrami je trajao tri meseca, te je ista prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova", kaže Dimić.
 
U 55 minuta Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pesništva – Duška Trifunovića. Snažnim nitima koji spajaju glumu i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje veze kojima je sebe pesnik vezao, kada je birao svoj put.
 
Događaj će početi u 18 časova.
  • realno

    27.01.2020 13:22
    Hteo bih ovo pogledati pa molim za pomoć/pojašnjenje, piše da će se održati u galeriji "Prometej", u Svetozara Miletića 16. a na sajtu Prometeja piše da je galerija Prometej na adresi Trg Marije Trandafil 11. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič